Kategorier
Sakprosakoll

Slut på sanning!

helena-top

Nu har vi varit sanningsenliga en hel vecka, tänk så fort tiden går och så mycket man kan få lära sig. I temat Det som är sant har vi fått följa med Fanny på polarexpedition, läst dagböcker med Carolina, lärt känna Hilary Mantel med Anna (missa inte utlottningen av hennes självbiografi, den pågår till på fredag) och jag har berättat om hur det var när jag skrev historia. Viktoria Larsson boktipsade och vi lottade ut hennes debut Ett norrländsk trauma (utlottningen är öppen fram till onsdag). Linda skrev om det fantastiska i att resa med hjälp av böcker. Lotta skrev om rockbiografier och om sin kärlek till överlevare.

Vi hade förstås en tisdagsutmaning också, där vi ville veta vilken form av fakta ni föredrar. Svarade gjorde:

Fanny

Helena

Linda

Ellens bokskafferi

Yllet yrar

Barnboksbloggen

Och missa inte att läsa kommentarerna till utmaningsinlägget, där finns också några intressanta svar (fulla med upplevelsetips). Inlägget hittar du här.

Bild: Finland road sign 232” by Unknown – Finnish Transport Agency. Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons.

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.