Kategorier
Kulturkoll

Då avslutar vi ”Trasiga människor och spruckna själar”

Då är det dags att knyta ihop säcken för veckans tema. Vi har skrivit om böcker och listat filmer, som på ett eller annat sätt handlar om misär, mänskligt förfall, missbruk, psykisk ohälsa och allehanda mörker. Vi har också, på våra egna bloggar, lyft fram böcker i ämnet och du kan hitta dem bland annat i vårt recensionsinlägg.

Vi har recenserade böcker som handlar om tonårsångest, traumatiska händelser och om Hamburg under efterskalven efter andra världskriget. Vi har också skrivit om sammanbrott och självmord, en modern klassiker om att leva på flykt och förfärliga föräldrar.

Veckans utmaning handlade om att berätta om tre minnesvärda böcker eller filmer som berör temat och följande har deltagit (och missa inte de fina tips som ligger i kommentarsfältet till utmaningen):

Tittelina

Yllet yrar

I Elinas hylla

Litteraturkvalster & småtankar (Fanny)

enligtO (Linda)

Ladys library 

What You Readin?

Folket bygger landet

Tack alla som läst, kommenterat och följt oss under Trasiga människor och spruckna själar – ni är bäst!

 

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.