Dags att lämna Kanada och åka hem igen

carolina-top

Anne på Grönkulla och ishockey, Margaret Atwood och Alice Munro. Jag skulle tro att det är detta som främst förknippas med Kanada efter att ha läst alla som svarade på vår tisdagsutmaning. Jag bad om att få veta mer om Kanada och dess kultur, och det var många som ville vara med – se listan nedan!

Men det fanns ju mycket mer att upptäcka om Kanada! Helena påminde oss om tv-serien Degrassi high, och Linda hade hittat en chick-lit-serie som utspelar sig i Toronto. Anna intervjuade Kim Thúy och Linda skrev om det glömda landet Kanada och en hel hop personer därifrån.

Och förstås skrev vi om de stora och kända: Anna skrev om Alice Munro, och Helena skrev om Margaret Atwoods MaddAddam-trilogi. På fb-bokcirkeln Kulturkollo läser fortsätter vi att diskutera trilogins första del Onyx & Crake en vecka till, till 7/6. Det är bara att hänga på där! Dessutom har vi en utlottning av trilogins sista del som också heter Maddaddam – den utlottningen är öppen ända till 6/6 så missa inte den!

Här är alla som svarade på vår tisdagsutmaning:

Lotta

Robert – Mina skrivna ord

Mias bokhörna

Boklysten

Lyrans Noblesser

Linn E

Bokhyllan i pepparkakshuset

Feministbiblioteket

Monika – Syrlig

Bokföring enligt Monika

Johannes

Lottens bokblogg

och så Kulturkollos egen

Anna

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →

En tanke på “Dags att lämna Kanada och åka hem igen

Kommentarer är stängda.