Kategorier
Ungdomsbokskoll

Tack för den ungdomliga veckan

Linda

Det har varit en intensiv och fin vecka, med ungdomliga böcker och filmer i långa rader. Det var ni läsare som önskat temat och det är vi tacksamma för. Det kom in många bra förslag till framtida teman och fler kan säkert dyka upp i höst.

Vi gick ut hårt i måndags och presenterade vår egen lista med 100 bra ungdomsböcker, samt en annan lista med böcker som också innehöll en del böcker som är skrivna för vuxna, men passar unga läsare. Veckans tisdagsutmaning anknöt till listorna och vi fick en hel del fina boktips. Kika gärna in till:

Fantastiska berättelser

Boklysten

En oväntad glänta

Nakit

Ladys Library

Yllet yrar

Bokhyllan i pepparkakshuset

Ms Hisingen

The world I live in

Bokföring enligt Monika

I Elinas hylla

Lottens bokblogg

Feministbiblioteket

Bokhuset

Bakbokmat

och

Fiktiviteter

Onsdagen ägnades åt Melina Marchetta och inleddes med ett samtal mellan Anna och Carolina om nya boken Ett folk utan land. Vi är extra stolta över att kunna publicera Annas intervju med författaren. Dessutom har Linda intervjuat tvåfaldiga augustvinnaren Jakob Wegelius.

Vi har också fått läsa Helenas tips på sommarlovsböcker och fått information av Fanny om kommande ungdomsfilmer baserade på böcker (vi ni veta vilken av filmerna våra läsare ser mest fram emot kan du klicka här). Carolina skrev om bristen på ”vanliga” ungdomarna i litteraturen och jag och Helena diskuterade lättläst ungdomslitteratur.

Tack för den här veckan och jag säger som vanligt — nästa vecka kommer att handla om något helt annat. Den här gången är det ett väldigt aktuellt tema.

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.