Klassiker — flipp eller flopp?

Linda
Det finns hur många listor som helst med böcker man “ska” ha läst och filmer man “ska” ha sett, men att de är kända är definitivt ingen garanti för att de är bra. Veckans utmaning handlar om att hitta flippar och floppar i klassikernas värld. Berätta om dina favoritklassiker och såga de du inte alls förstår dig på. Skriv om böcker om du vill, eller filmer, musik, konst eller något helt annat. Berätta om fantastiska läsupplevelser du aldrig kommer att glömma, filmer du sett om och om igen, eller grotta ner dig i de där fruktansvärda kulturupplevelserna som gett dig men för livet.

Skriv ett inlägg på din blogg eller i sociala medier. Tagga gärna Kulturkollo så att vi kan se alla inlägg. Självklart går det också bra att svara i en kommentar.

Dags att hylla och såga alltså!

 

Photo by Annie Spratt on Unsplash

21 comments
    1. Jag har iställt haft svårt att komma igenom Barabbas, tror nog att tvång (och åldr?)har mycket med det hela att göra. Att tvinga någon att läsa Brott och straff på högstadiet känns väl halvsmart.

    1. Hm, lyckas inte kommentera hos dig (eller så har jag lämnat ett gäng likadana kommentarer utan att jag fattat det) Så här skrev jag: Håller med om att några av de mer moderna inslagen på listan är lite märkliga. Reagerade nog mest på Bridget Jones dagbok, som är charmig och tidig i sin genre, men klassiker?

  1. Gillade Jane Austens böcker tidigt och har återvänt till dem senare. De är bra på fler sätt än berättelsen. Språket är också fantastiskt och hjälpte mig till goda resultat på VOC/MCT- proven när jag pluggade engelska.
    Det är få läsupplevelser jag önskar att jag varit utan även om inte alla varit lustfyllda.

Comments are closed.