Kategorier
Kulturkoll

MIK – med(ie)vetenhet på Bokmässan

helena-top

Carolina berättade i måndagens inlägg att hon tangerar att bli FÖR källkritisk. Jag utvecklade också denna (o)dygd när jag lästa historia på högskolan. Jädrar i min låda vad jag skulle granska, förkasta och fnysa åt allt och alla. Vad hade de fått informationen ifrån? Vem tjänar på den här informationen? Vems historia är det som återges? Hade Facebook funnits när jag var i mitt källkritiska esse så skulle antagligen jag i mitt övermod förkastat detta forum. Jag har dock mitt källkritiska öga någorlunda intakt, men har släppt på garden något.

På Bokmässan är – som vi redan nämnt – med(ie)vetenhet ett av årets teman. ”Temat sätter ljus på de kompetenser som behövs för att förstå mediers roll i samhället och aktivt delta och navigera i det nya informationslandskapet.” Det är flera seminarier och programpunkter som väcker mitt intresse. Här följer några av de godbitar jag vaskade fram i årets program:

 

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.