Att återse favoritmänniskor, förlåt, karaktärer

Linda

Det finns böcker, tv-serier och filmer som fungerar som snuttefiltar. Som jag tar fram när jag behöver se eller läsa om just de karaktärer jag vet kan få mig att må bättre. De som inte bara är karaktärer som någon hittat på, utan faktiskt lika verkliga som andra människor av kött och blod. För mig är det till exempel alla fantastiska bekantskaper i Per Anders Fogelströms Stadserie, Emily som är en mer okänd karaktär, skapad av L M Montgomery som också skrev om Anne, avsnitt ur serier som Vänner, Downton Abbey eller Felicity och sist men inte minst filmen Fyra bröllop och en begravning, snuttefilten jag absolut inte kan vara utan. Senast jag såg den var i julas då jag definitivt behövde muntras upp och trots att den är väl smörig på sina ställen fyller den alltid sin funktion. Jag glömmer verkligheten en stund och får både skratta och gråta en skvätt.

I samband med att jag googlade efter någon information om den nu ganska så gamla filmen hittade jag bland annat sorglig information om att skådespelaren Charlotte Coleman som spelade fantastiska Scarlett, dog redan 2001. Roligare var det att läsa om hur många av skådespelarna återförenats i en kortfilm som utspelar sig 25 år efter filmen och innehåller ett femte bröllop. Filmen One red nose and a wedding hade premiär 15 mars 2019 på Red Nose Day, en dag som uppmärksammar barnfattigdom i Storbritannien. Organisationen Comic Relief står bakom arbetet och bland annat BBC brukar uppmärksamma dagen i sin programtablå.

One red nose and a wedding är en kort film fylld av stjärnor. Många som Hugh Grant, Andie MacDowell och Rowan Atkinson finns med redan i originalfilmen, medan Lily James och Alicia Vikander tillhör den nya, yngre generationen som inte var födda eller ens påtänkta när filmen utspelade sig. Femton minuter är inte mycket, men bjuder ändå på ett trevligt återseende som faktiskt gärna hade fått vara längre. Så är det långt ifrån alltid när gamla karaktärer plockas upp och dammas av, men här finns något som skulle kunna gå att bygga vidare på.

Andra karaktärer borde istället få vila i frid, som t.ex. Brandon, Brenda, Kelly och de andra i Beverly Hills 90210 som fått en fortsättning med titeln BH90210 som kan ses på CMore. Jag såg några minuter innan jag stängde av och hade behövt ett berg av skämskuddar för att kunna se en minut till. Är det någon som sett mer?

 

Photo by Beatriz Pérez Moya on Unsplash

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →