Och så lite sånt som jag gärna vill läsa men inte hunnit med än…

helena-top

Det finns ju en del. Min lista växer ständigt, men det här är några av dem som ligger allra närmast till i läshögen just nu. Och som har legat där lite väl länge…

Allt går sönder av Chinua Achebe – den här har jag velat läsa länge men nu är jag extra sugen efter att både Anna och Lyran skrev om den under vårt premiärhelg. Det verkar som att jag verkligen måste ge mig själv tid för den nu.

Dvärgen av Pär Lagerqvist. Jag vill egentligen läsa allt av Lagerkvist men sparar lite på böckerna också, för att det känns bra att ha en reserv att plocka av ifall behov uppstår. Dvärgen står i alla fall näst på tur.

Mer Mare Kandre! Jag har läst Quinnan och dr Dreuf och Bübins unge men vill läsa allt!

Ökenbrevet av Göran Tunström. Jag har läst och älskat Tunström tidigare och vill absolut läsa mer. Ökenbrevet ligger verkligt bra till eftersom den tar sig an den bibliska berättelsen och jag brukar fascineras av romaner som gör det.

Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie. Nu är den i alla fall införskaffad till läsplattan, då ska jag väl sjutton i mig ta mig tid att läsa den snart också.

Oryx & Crake av Margaret Atwood. För att vara Atwood-fantast så har jag förvånansvärt många av hennes böcker olästa. Att inte ha läst denna klassiker är på gränsen till pinsamt så jag hoppas kunna fixa till det under hösten.

Sandman-serien av Neil Gaiman. Jag har läst mig halvvägs igenom men när en dröm att äga alla album så att jag kan läsa och gå tillbaka och riktigt förkovra mig som jag vill.

Och så har vi förstås alla favoritförfattare som kommer med nytt – Elin Olofsson, Therese Bohman, John Ajvide Lindquist

Och alla debutanter.

Och så allt det där andra som står på listan men inte riktigt blivit prioriterat än. Ibland är det stressande att det finns så mycket, men mest av allt är det fint att tänka på att jag aldrig kommer sakna intressanta böcker att läsa. Vilken bok står högst upp på din läslista just nu?

 

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

4 tankar på “Och så lite sånt som jag gärna vill läsa men inte hunnit med än…

  1. Jag vill läsa en del välkända författare jag inte hunnit med. Rött och svart av Stendhal och Undergångaren av Thomas Bernhard står högt upp på listan. Jag har heller inte lyckats läsa Anna Karenina än … För att bredda mig lite skulle jag vilja läsa mer dokumentärt, Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj lockar mest.

    1. Kriget har inget kvinnligt ansikte vill jag också läsa efter att du och min man pratat om den, så många böcker… Och så mycket läsglädje framför oss!

  2. jag ser fram emot att läsa Hanne Vibeke Holst senaste om hennes far. Jag ska släpa den tjockisen med mig på tåget till Danmark i helgen. Och jag tycker absolut du ska läsa Achebe!

    1. Achebe är hemlånad från biblioteket nu så snart ska den få sin rättmätiga plats i läshögen också. Blir spännande att höra vad du tycker om Holst, är också nyfiken på den.

Kommentarer är stängda.