Kategorier
Evenemangskoll Kulturkoll Romankoll

Sammanfattning från en annan horisont

anna-top

När den här sammanfattningen av veckans tema dyker upp här på bloggen så sitter jag på ett tåg genom Sverige på väg mot min hemmahamn. Ni får därför ha lite överseende med att allt kanske inte är prefekt länkat och så vidare och så vidare. Lovar, det ska bli ordning också på denna text så snart jag har dator till hands.

Från en annan horisont inledde vi med att skutta lite högt av glädje när vi hörde vilka böcker som var augustprisnominerade och genast bestämdes det att vi skulle bokcirkla en av dem. Häng med oss på FB-snack om När hundarna kommer. Tisdagsutmaningen var nog lite i svåraste laget den här veckan – stort tack Ethel, Fröken Christina,  Monika, Hanna och Boklysten. Sedan fortsatte veckan med en utlottning av 2 prenumerationer av tidskriften Karavan. Kul att så många ville vara med och vinna.  Stort grattis till Monika på Syrlig.se och Boklysten som vann. Meddela mig era adresser på anna at kulturkollo.se så vidarebefordrar jag dem. Helena berättade om sin läsning från långt bort och nära, jag skrev om Ensamhetens konst och Johanna berättade personligt om att inte vara ljushyad och ta del av kultur. Arons bok heter romanen som Fanny har läst och skrivit om och Helena deklarerade sin kärlek till den stockholmsaktuelle Colm Toibin. Förenta nationernas 70-årsjubileum firade vi med en rejäl lista med läsning jorden runt och sedan var det dags för rapporter från Stockholm Literature. Vi inledde med att Linda skrev om Att mejsla fram en människa med ord, sedan skrev jag om Homo Sovjeticus. Söndagens inlägg handlade om Olafur Eliassons konst och Binyavangas Wainainas avslutningsanförande.

Så, nu har jag nog fått med allt. Nästa vecka är det som alltid dags för något helt annat. Mot en ny horisont!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.