Mot ljusare tider – och snart kommer natten

 Foto: The Lapland Photographer med tillåtelse av Malin Johanson

anna-top

Då, i natt, tar vår temavecka slut. Som tur är så fortsätter vi stadigt mot ljusare tider och har en härlig vår och sommar framför oss. Helena har påmint om uteläsningens fröjder och vi har presenterat aktuell trädgårdslitteratur.  Fanny uppmanade oss att vakna till och tipsade om kulturaktiviteter som är på gång under våren medan Linda fortfarande är skeptisk, hon behöver övertalas lite till!

Med dramatiska solstormar som orsakat norrsken och solförmörkelse har temat Mot ljusare tider verkligen fått hjälp av universum den här veckan. Studiet av universum och livet på jorden har veckornas samläsningsbok också utforskat. Tack till alla som var med och diskuterade Sommarljus, och sen kommer natten med oss! För att lära känna författaren Jón Kalman Stefánsson bättre så innehöll veckan dessutom ett samtal med honom, en recension av hans senaste roman och en utlottning av signerade exemplar av hans trilogi om Pojken. (Det går fortfarande att vara med om man vill pröva lyckan.)

Vi firade Världpoesidagen med en vacker dikt av Tomas Tranströmer och likt poesi flyter orden fram i Sjóns Mani Steinn. Hela veckan inleddes av Carolinas samling av kvillrande citat som skickar vårkänslorna rakt in i hjärtat!

Tack också till de som ville vara med på vår fotoutmaning i era bloggar:

Tittelina

Mias Bokhörna

MrsB (som vårspanar i NY)

samt på Instagram:

ugglanoboken

sarasoderbacka

fiktiviteter

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →

2 tankar på “Mot ljusare tider – och snart kommer natten

Kommentarer är stängda.