Auf wiedersehen, Berlin!

carolina-top

Hela veckan har Kulturkollo varit i Berlin och upptäckt dess kultur, dess ljusa och mörka sidor. Och vi har haft andra med oss på resan och fått Berlinbilder av några av dem som bor där. Gästbloggat hos oss under veckan har alltså Jörn Lindskog, på förlaget Thorén och Lindskog, som berättade om hur det känns att komma hem till Berlin, och Siv Andersson, bloggare på (inte så) Anonyma Biblioholister som bjöd på en guidad rundtur i Berlin Mitte.

Kulturkollos egna kollare då? Helena gav en litterär guide till Berlin, Anna tipsade om fem (eller sex…) Berlin-romaner, Linda skrev både om den där mannen (som visade sig vara Hitler) och gav oss Berlinpärlor som funkar även för en skeptiker. Fanny följde med Bruce på hans Berlinkonsert och Carolina följde Christianes väg ner i helvetet i Vi barn på Bahnhof Zoo. 

Veckans utmaning var tudelad, och bad oss skriva om en bok eller film som utspelar sig i Berlin, samt att tipsa om någon kulturell upplevelse i Berlin som inte får missas. Här har vi dem som svarade på utmaningen:

Tittelina

Den läsande kaninen

Boklysten

Bokföring enligt Monika

Stories from the city

Bokhyllan i pepparkakshuset

Nu har vi kommit hem igen, landat i söndagskväll och i morgon är det dags för en ny vecka och ett nytt tema. Välkommen tillbaka!

 

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →