En shelfie och en selfie

Linda

Nästan alla mina böcker står i förrådet, eftersom hemmet ska tömmas och ytorna komma fram inför husvisning i veckan. En hylla finns dock kvar, på väggen i vardagsrummet och där trängs nu de böcker jag tycker extra mycket om och de böcker jag fått från förlag och borde läsa snarast. Med fyra böcker lästa hittills i augusti är risken stor att de får vänta ett tag. Ibland kommer livet emellan.

Min dröm är självklart ett bibliotek, fyllt med alla mina böcker, men så blir det inte i det nya huset heller. Kanske är det inte rimligt att ha hur många böcker som helst framme.

En bok, eller rättare sagt en bokserie, som jag aldrig kommer att göra mig av med är min gammelmormor Ruts Stad-serie från Svalan.  Jag har läst Per-Anders Fogelströms böcker så många gånger att jag tappat räkningen och varje gång blir jag lika berörd. Självklart måste jag göra som alla författare i helgen och bjuda på en favoritboksshelfie.

Om jag får välja var jag ska läsa, blir det oftast i sängen, men annars i den nya fåtöljen som nu står i vårt vardagsrum. Den gillar jag skarpt.

bild(45)

5 comments
 1. Vilka fina foton!

  Men, du? Är det inte en svala på boken, ändå? Som i “Svalans bokklubb”?

  Har själv massor av svalan-böcker som jag ärvt 🙂

  mvh /N. Äsvis

  1. Ja, men visst har du rätt. Svalan är det. Blandade ihop fåglarna, tack för att du har koll.

   1. Men se! Nu flyger rätt fågel i inlägget! 🙂
    Förresten var jag tvungen att gå ner och kolla i hyllan, och det visade sig att de “massor” av svalan-böcker jag skröt om att jag hade var högst fem. Men jag HAR haft fler ärvda såna. Troligen gjort mig av med eftersom de allra flesta var ganska ointressanta.
    Däremot har svärföräldrarna väldigt många (nej, jag skriver inte “massor” längre) Svalan-böcker i sin bokhylla. Det måtte ha varit en 60-talsgrej, det där. Eller kanske 70-tals? Tror min mamma har en hel del också.

 2. Drömmen om ett bibliotek har vi nästan förverkligat hemma hos oss. Det är mysigt att titta på sina böcker …

Comments are closed.