Slut på arbetsveckan

carolina-top

Dags att avrunda arbetsveckan här på Kulturkollo!

Veckan inleddes med att Lyran listade sina mest omtyckta arbetarförfattare. En av författarna hon hade med på sin lista var Aino Trosell – och redan nästa dag kunde vi läsa Annas intervju med Aino. Inte nog med det – vi lottade också ut ett exemplar av Trosells Hjärtblad. Vinnaren i utlottningen är precis utsedd, och det är

Eva, som har vunnit ett signerat exemplar av Hjärtblad. Grattis till dig!!

Linda skrev om hur yrkesgruppen lärare skildras i böcker, film och tv-serier, och Lotta längtade efter att någon tog tag i att skriva Den Stora Kontorsromanen, till alla de människor som tillbringar sina vardagar på kontor. Själv ägnade jag ett inlägg åt att älska Kulla-Gulla.

Och så hade vi en hel dag full av Bricken på Svartvik-yra! Helena inledde med ett inlägg om första boken om Bricken, Sågverksungen, och jämförde den med andra arbetarromaner. Lyran, Anna och jag hade alla tre läst femte boken om Bricken, Glödens färger, och denna pratade vi tillsammans om här.
Anna intervjuade Vibeke Olsson, och den fantastiska intervjun kunde du läsa här. Till slut avrundade vi dagen med en gigantisk utlottning av Bricken-böcker: fyra bokpaket varav de två första bägge innehöll de fyra första böckerna i Bricken-serien. Oj, så många som ville vara med och vinna här! I skrivande stund är utlottningen fortfarande öppen, och jag säger lycka till till alla er som vill vinna Bricken-böckerna. Ni har fin läsning framför er, ni som vinner! (och ni andra som kanske inte vinner men istället ränner iväg till bokhandeln eller biblioteket bums för att skaffa er och äntligen läsa böckerna om Bricken)

Klart vi hade en utmaning den här tisdagen också! Vi bad er berätta om tre böcker, filmer eller tv-serier där arbetet eller arbetarna står i fokus. Dessa hängde på:

Sara

Ellens bokskafferi

Yllet

Hanna (Den läsande kaninen)

Kulturkollo-Anna

Arbetet är avslutat – i morgon är det dags för något helt annat här på Kulturkollo!

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →