Nu har vi haft roligt så det räcker

carolina-top

Nu har vi pratat om humor och vad vi tycker är roligt i en hel vecka, och är nog alla rätt överens om hur olika vi tycker. Vi skrattar helt enkelt åt olika saker. Men oj, vad många fina tips jag har fått i inlägg och kommentarer den här veckan! Böcker att läsa, filmer och tv-serier att se (ja, till och med jag som är så usel på det där med tv ska kolla in flera tv-serietips, och så tänker jag se en brittisk kultfilm jag aldrig hade hört talas om förut). Tack alla ni som har bidragit till att göra den här veckan både rolig och intressant på Kulturkollo!

Vad har då sagts om humor den gångna veckan? Anna hade intervjuat Anna Mannheimer om humor, och ordnade dessutom en utlottning av hennes senaste bok. (Utlottningen är öppen ända till 30 april, så skynda dig att vara med!) Linda skrev om komikern Eddie Izzard, Lotta om BBCs sitcom Miranda och Carolina skrev om roliga böcker för barn. Helena var rätt skeptisk till sådant som på förhand marknadsfördes som roligt. Fanny gillar inte heller när någon talar om för henne vad som är kul, men berättade vad som faktiskt får henne att skratta. Och så hade Anna läst Martina Montelius nya roman Oscar Levertins vänner och jämförde den med både Paasilinna och Bellman.

Veckans utmaning gick ut på att berätta dels om något som fått en att skratta, dels om något som inte alls var kul fast alla sa att det var det. Här är länkarna till alla som ville vara med:

Robert (Mina skrivna ord)

Elina (I Elinas hylla)

Elsa (Ladys library)

Ewelina (Ewelinas bokblogg)

Monika (Syrlig)

Mia (Mias bokhörna)

Monika (Bokföring enligt Monika)

Carolina (Carolina läser…)

Helena (Fiktiviteter)

Bakbokmat

Bara brittiskt

Linda (enligt O)

Vi kommer även fortsättningsvis att ha kul på Kulturkollo, men själva temaveckan om humor är nu slut. I morgon börjar vi prata om något helt annat.

 

Bild: Laughter av B2hambly (CC BY-NC 2.0)

 

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →