Japan tur och retur

anna-top

Den här veckan for vi till österlandet och det blev en omtumlande resa. Vi började med en liten diabildsvisning för att komma i stämning, sedan fortsatte veckan med Fannys presentation av den fantastiska fotografen Miyako Ishiuchi.  Linda berättade om sina tre favoriter från Studio Ghibli och Helena skrev om distans och det typiska på ett sätt som ingen annan än hon kan. Män utan kvinnor är titeln på Haruki Murkamis senaste novellsamling och Carolina skrev om de där Digimon. Och Pokémon.  Vi  kunde också presentera en intervju med Åsa Ekström där hon frikostigt delar med sig om hur det kan vara att arbeta som mangatecknare i Tokyo, Johanna skrev om japanskt mode och Linda återupplevde sina fiollektioner enligt suzukimetoden.

image

Utmaningen den här veckan var en högst ovetenskaplig undersökning. Jag bad helt enkelt alla att skriva ned de tre ord som de förknippade med landet och många var med och bidrog. Tack till Eva, David, Robert, Anna, Monika,  Mandelhjärta, Boklysten, Mias bokhörna, Bokhyllan i pepparkakshuset, bokpool, Elina,  Anna, Hanna, Helena, Birgitta, Anna, Tant Augusta, Bloggbohemen, Ugglan och boken, Ladys Library, A Room of My Own, Ann-Charlotte, Mrs E, Yllet yrar och så kulturkollorna CarolinaAnna och Linda. Vanligaste ordet som ni tänkte på var körsbärsblom/körbärsblomning. Jag bjuder därför en bild av sakura:

DSC_0043

Nu är vi alltså tillbaka på hemmaplan och de kommade veckorna styr vi kosan mot …

Nytt tema startar som vanligt imorgon!

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →