Kategorier
Kulturkoll

Vi tar oss upp på land igen …

Linda
Vi har rört oss i och vid havet i veckan som gått och på fotot ovan kan ni se ”mitt” hav i Fuengirola. Några avstickare har det blivit för att uppmärksamma att Svetlana Aleksijevitj tilldelades Nobelpriset i litteratur. Något som Helena tippade.

Under veckan har ni kunnat läsa Helenas inlägg om fyrar i litteraturen. Fanny skrev om kärleken till havet och bjöd på en vacker havssång, medan Lotta skrev om ur havet faktiskt skrämmer henne lite. Själv drar jag mig helt klart för att dra ut på någon båttur, efter att ha läst och skrivit om Mats Strandbergs nya bok Färjan. Johanna kom ut som klassikerskeptiker mycket på grund av en bok där havet spelar en central roll. Vår egen konstvetare Carolina skrev om Turner och havet och Anna bjöd in oss till Marstrand. Vi lyckades också gemensamt lista 20 filmer där havet har en roll, samt en bubblare som har premiär i december.

Veckans tisdagsutmaning hade självklart havstema och följande bloggar deltog:

Mina skrivna ord

Hanneles bokparadis

Boktanken

Fantastiska berättelser

Boklysten

Bokslut

Annika Bengtsson

Fröken Christina

Bara brittiskt

Atmosphere for writing

och Kulturkollobloggarna:

enligt O

… och dagarna går

 

I FB-gruppen Kulturkollo läser pågår diskussionerna kring Ruth Rendells Stenarna skola ropa ett tag till. Kika gärna in och delta.

Tack för den här veckan!

 

Photo by Joseph Barrientos on Unsplash

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.