Kategorier
Kulturkoll

Generationer – ett avslutat kapitel

helena-top

Tema Generationer närmar sig sitt slut. Det har varit en rolig vecka – full av nostalgi – där vi har tagit oss an temat på flera olika sätt. Carolina jämförde sin läsvanor med den yngre generationen och berättade bland annat om fanfiction. Linda listade böcker där flera generationer skildras och berättade också om hur hon nördat loss i Laura Ingalls Wilders historia. I konstens namn offrade Helena sig och utförde ett experiment på sin egen familj (vågat!) ang TV-tittande förr och nu och hon konstaterade att “I min värld råder det ingen tvekan om att det inte alls var bättre förr.” Jag har intervjuat Marie Rundström, som är tatuerare och konstnär, om hon kan se någon skillnad mellan vad olika generationer vill etsa fast i sitt skinn och Lotta skrev kuriosa om en kultfilm. Sist men inte minst har vi kunnat läsa om en barndomsfavorit som är högst aktuell då Anna skrev om Katitizi.

Veckans tisdagsutmaning uppmanade oss att grotta ner oss i vilken kultur som definierar vår generation och om det finns kultur som beskriver denna på ett trovärdigt sätt. Genom kommentarerna och inläggen har vi kunnat ta del av tankar från en -80-talist, några -70-talister, en -60-talist och en -50-talist. En “trip down memory lane”. Kul!

Följande har varit med och bidragit:

Ladys library

Den läsande kaninen

Och dagarna går

Tittelina

Litteraturkvalster & småtankar * 2

Bokföring enligt Monika

Enligt O

Feministbiblioteket

Bak bok mat

Foto: privat

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.