Hej då landsbygd, glesbygd och hembygd! På återseende!

Den här veckan har vi besökt landsbygden, hembygden och glesbygden. Och det är verkligen olika sorters platser vi besökt. Carolina varnade för det livsfarliga Gotland och Linda återbesökte Dalarna och Sundborn. En gästtext fick vi den här veckan också, och vilken text! Robert Wangeby skrev väldigt fint om landsbygden och dess egenheter, och om det där med att komma hem. Jag gick på strövtåg i min Värmländska hembygd och Johanna skrev om ungdomsböcker från utanför storstäderna. Vi uppmärksammade att en av våra största, Torgny Lindgren, firar jubileum och så recenserade Anna den Augustnominerade novellsamlingen Bli som folk. Jag fördjupade mig i dialektala mysterier och Lotta avslutade det hela med ett inlägg om Norrland (och att Norrland alltid hamnar oförtjänt i skymundan och sist…).

Veckans tisdagsutmaning handlade om hembygds- och landsbygdsskildringar, här hittar du alla deltagare
Fröken Christina
Bokföring enligt Monika
Skrivrobert
Bokhyllan i pepparkakshuset
Stories from the city…
Boklysten
Lottens bokblogg
Fiktiviteter
Enligt O

Nu lämnar vi landsbygden för den här gången, men naturligtvis inte helt – vi är ju ett gäng som lever med den hela tiden och silar alla våra kulturella upplevelser genom den. Landsbygden kommer tillbaka! Men nu avslutar vi i alla fall temat och imorgon kommer det ett sprillans nytt.

Bild: 6F6A8208x.jpg av Mariask

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →